Suomeksi 

HVA på Fb  
 

Aktuellt

Vårtalko

Hej alla HVA:are,

Dags för vårstädningstalko på Thorstorp. Uppropet kommer i sista minuten men hoppas några av er har möjlighet att delta.

Fönstren behöver tvättas och sopkärlen skall få en inhägnad, byggkunniga behövs. Elkabeln till utebelysningen behöver grävas ner i marken, spadar finns, alla kan ändå inte gräva på en gång.

Vi träffas på torpet måndagen den 20.5 kl.17.30. Efter avklarat jobb bjuds på lätt traktering och fri samvaro.

Bara att dyka upp, VÄLKOMMEN med.

Påskpyssel 18.3.2024

Påskpysselaffisch
Påskpyssel blir det måndagen den 18.3 kl.17.30 – 19 tillsammans med Karaffen, föräldraföreningen i Karamalmens daghem. Lagom till palmsöndagen lagas det påskris och annat påskpynt. En enkel soppmiddag finns att köpa för 6 € för de stora och 3 € för de små. Möjlighet till Mobile Pay betalning. Kom med och pyssla, anmäl dig senast per e-post den 15.3. till Sussy eller sms till 040 593 7575. Följ med närmare info på hva.fi eller Facebook

HVAs vårmöte den 25.3.2024 på Thorstorp

Medlemmarna i Hembygdens Vänner i Alberga rf sammankallas till vårmöte måndagen den 25.3.2024 kl. 19 på Thorstorp, Gamla landsvägen 12.
På vårmötet summerar vi året som gått.
• Bokslutet och verksamhetsberättelsen presenteras.
• Beslut om att fastställa bokslutet och att bevilja ansvarsfrihet till styrelsen
och andra ansvarsskyldiga fattas.
• Mötet utser två personer till förvaltare för Einar Nordströms fond.
Efter mötet bjuds på kaffe/te med dopp och tillfälle att umgås.
Välkomna!

 

 

Lars 'Lasse' Räihä fortsätter som ordförande 2024

 

 

Föreningshuset Thorstorp

Gamla landsvägen 12, 02650 Esbo, se karta på Google Maps 

Hembygdens Vänner i Alberga r.f. (HVA) arbetar för att främja och erbjuda meningsfull fritidsverksamhet för barn, unga och vuxna inom Alberga området. Föreningen grundades år 1909 och medlemsantalet är idag ca 400 medlemmar. Vårt föreningshus Thorstorp byggdes år 1912. Till våra återkommande aktiviteter hör HVA Cottletts sähly, EBUF teatergupper, möten, barnpyssel, fester, konserter, teaterbesök m.m.

Nya medlemmar är varmt välkomna. Kom med i ungdomsföreningsrörelsen, tag del av
våra program och kom gärna med förslag till
nya aktiviteter!   Välkommen med.

HVA firade 110 år på Thorstorp

Drygt 50 personer kom till torpet lördagen den 9.3.2019. då Hembygdens Vänner i Alberga firade 110 år. Vi började 
med eftermiddagskaffe. 

Jubileumsprogrammet startade med att Susanne Räihä hälsade gästerna välkomna. Johanna Almark-Mannila med sin kör sjöng  "Vår tro, vår sång". Hälsningssång i HVA skriven av Joel Rundt år 1926.

Tre stipendium på 500 € ur Einar Nordströms Minnesfond delades ut för det goda samarbetet genom åren. Stipendierna gick till:  Hem och Skola vid Boställsskolan;  Folkhälsan i Alberga rf. och Arja och Markku Salmi från Leppävaara-seura – Alberga-sällskapet ry. HVAs märken i silver och brons delades ut till åtta föreningsmedlemmar.

Pelle Ahokainen berättade om hur det gick till på Thorstorp förr i tiden. De tidigaste minnenan var från 1930-talet då hans far var med och startade HVA Idrottskrets.
Efter programmet åt vi en bit mat i lilla salen.