Suomeksi 

HVA på Fb 

Aktuellt

26.8 och 9.9. historiska vandringar i inbördes-krigets spår, start kl 18,
Thorstorps gård. 
Mera info och mobilkarta. 

Bilder från vandringen den 18.5.

Skrubiluttan å Skubilej 


Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin sjöng och lekte med barn på torpet den 10.4.  
Läs HBLs artikel om Rotfests barnkonsert på idylliska Thorstorp. 

 

 

 

SKIVUTGIVNING på ESBODAGEN, lördagen den 25.8 kl.17 Thorstorp

En konserthelhet som omfattar tio finlandssvenska folkmelodier med texter av Alexander Slotte och Ernst V. Knape, samtliga i nya arrangemang av Johanna Almark Mannila (JAM). Konserthelheten, som nu spelats in på skiva, vill nog vara ett uttryck för en finlandssvensk identitet, men en identitet i förändring. Därför samsas i arrangemangen nationalromantik med inslag av etnisk, närmast afrikansk och latinamerikansk tradition och improvisatoriska element bekanta från barockmusik och jazz.

”Min musikaliska och ideella strävan är att sammanföra proffsmusiker och amatördito, att på ett fruktbart sätt kombinera den professionella musikerns förfinade uttryck med den mer otränade amatörens direkta tonfall och så hitta ett sound, en klangvärld som gör de gamla folkmelodierna rättvisa i alla hänseenden. Jag upplever att poeterna Slotte och Knape tillfört folkmelodierna en andlig prägel som står i samklang med min egen övertygelse. Så bär också arrangemangen på det livsbejakande och glädjefyllda hjärtats jubelslag, men också på en längtans aning, en längtan efter vägens mål.” 

Utöver Johanna Almark Mannila på sång och violin medverkar följande musiker på skivan: Henrik Wikström, pno & voc, Kaarle Mannila, perc & voc, Henrica Fagerlund & Hannu Rantanen, kontrabas, Johan Carlsson, vcl & voc, Jonas Franzon, vcl, Päivi Kärkäs, engelskt horn & oboe, Tuukka Vihtkari, fagott, Stella Jonasson, voc, Niklas Mellberg, teorb, Maria Kalaniemi, dragspel samt kören och spelmännen i JAM Ensemble.

Föreningshuset Thorstorp

Gamla landsvägen 12, 02650 Esbo, se karta på Google Maps 

Hembygdens Vänner i Alberga r.f. (HVA) arbetar för att främja och erbjuda meningsfull fritidsverksamhet för barn, unga och vuxna inom Alberga området. Föreningen grundades år 1909 och medlemsantalet är idag ca 400 medlemmar. Vårt föreningshus Thorstorp byggdes år 1912. Till våra återkommande aktiviteter hör famlje- och stick-café, HVA Cottletts sähly, möten, barnpyssel, fester, konserter, teaterbesök m.m. 

Nya medlemmar är varmt välkomna. Kom med i ungdomsföreningsrörelsen, tag del av våra program och kom gärna med förslag till nya aktiviteter! Välkommen med.

Salsgolvet är nymålat i denna gråa färg. Först är det slipat, dammsugat, avtorkat och sedan målat två gånger. Kom och bekanta dig med den nya färgen.

 Delikata festtårtor från TorpBalen den 6.12.2017 då vi firade Finland 100 år.