Suomeksi 

HVA på Fb 

Aktuellt

Sommarläger på Thorstorp ordnade av EBUF och FiA.

Marica Blomqvist ny vaktmästare på Thorstorp

Vår nuvarande hustomte Bengt Forsblom flyttar ut den 29.2 och sedan renoveras köket i vaktmästarbostaden.
Ny vaktmästare blir Marica Blomqvist som flyttar in senare under våren. Bengt fortsätter att ansvara för uthyrningen av Thorstorp medan Marica kommer att ta hand om löpande ärenden som vaktmästare. Tel: 09 5415844

 

 

KockClubben i oktober 2019.

 

Läs HVA-Posten nr 74. Hösten 2015 då HVAdigi-Posten utkomför första gången lovade jag att ännu nångång göra en trycksak. Nu då HVA fyller 110 år det dags. H Back.

 

Sussy 70 år uppvaktas av Bitte, Sessi, Henrik och Bettan i augusti 2018. Henni fotograf.

 

Skrubiluttan å Skubilej 


Marianne Maans och Désirée Saarela-Portin sjöng och lekte med barn på torpet 2018.
Läs HBLs artikel om Rotfests barnkonsert på idylliska Thorstorp. 

 

 

HVAs vårmötet ​den 2.6 kl.19

Medlemmarna i Hembygdens Vänner i Alberga rf sammankallas härmed till vårmöte tisdagen den 2.6. 2020 kl. 19 på Thorstorp, Gamla landsvägen 12. På mötet behandlas de ärenden som nämns i § 11 i föreningens stadgar. Stadgarna finns att läsa på föreningens hemsida hva.fi under fliken ”ordförande”.  Enkel servering.

Styrelsen

HVAs verksamhet på paus

På grund av läget i landet måste vi inhibera vårens alla aktiviteter: påskpysslet 30.3, Juuri-Juhla Rot-Fest evenemangen den 1.4 och teaterbesöket den 14.4. Onsdagssählyn och EBUFs teaterklubbar har paus så länge det behövs. Föreningens vårmöte utannonserat till den 24.3 inhiberas. Vi återkommer med en ny kallelse när läget tillåter.
Vi informerar på vår hemsida hva.fi och facebook när livet återgår till det normala.

Ta väl hand om era själva och era nära och kära.
Soliga hälsningar, Susanne (Sussy) Räihä

Hej alla HVAare

God fortsättning på det nya året som inletts med den varmaste januari månad i mannaminne. På höstmötet blev jag återvald till ett åttonde år som HVAs ordförande. Tack för det förtroendet. Jag hoppas att det skall bli det sista året för min del.

Till min stora glädje anmälde sej vår son Lasse frivilligt att ställa upp i styrelsen. Den 14.1 hade den nya styrelse sitt första möte och konstituerade sej. Leif Österberg återvaldes  till viceordförande, Lars (Lasse) Räihä valdes till sekreterae, Cecilia Hoffrén fortsätter som ekonom. Övriga i styrelsen är Bengt Forsblom, Henrik Back och Birgitta Väätäinen. Suppleanter är Henrik Räihä och Lisbeth Viljanen. Se Funktionärer. 

Föreningens medlemsregister är nu överflyttat till Desky, ett system som många andra svenska föreningar använder sej av.  De av er som har gett oss e-postadressen har fått ett meddelande där ni beds klicka för att det är ok att ni också i fortsättningen får e-post av oss, hoppas ni gjort det.

Thorstorp kommer att vara i flitig användning med teaterskola i EBUFs regi för barn och unga på onsdagar och torsdagar. 
Varannan söndageftermiddag övar Jammarkören med Johanna Almark-Mannila i huset. Tyvärr har familjekaféet paus men om nån känner sej manad att ställa upp som ansvarsperson så är det fritt fram att sätta igång. Torsdag förmiddag skulle vara en utmärkt tidpunkt. 

I väntan på våren, Sussy Räihä 

Föreningshuset Thorstorp

Gamla landsvägen 12, 02650 Esbo, se karta på Google Maps 

Hembygdens Vänner i Alberga r.f. (HVA) arbetar för att främja och erbjuda meningsfull fritidsverksamhet för barn, unga och vuxna inom Alberga området. Föreningen grundades år 1909 och medlemsantalet är idag ca 400 medlemmar. Vårt föreningshus Thorstorp byggdes år 1912. Till våra återkommande aktiviteter hör HVA Cottletts sähly, EBUF teatergupper, möten, barnpyssel, fester, konserter, teaterbesök m.m

Nya medlemmar är varmt välkomna. Kom med i ungdomsföreningsrörelsen, tag del av
våra program och kom gärna med förslag till
nya aktiviteter!   Välkommen med.

Salsgolvet är målat i en ny grå färg under sommaren 2018. Kom och bekanta dig med den nya färgen. Lilla salen slipad och lackad under sommaren 2019. 

HVA firade 110 år på Thorstorp

Drygt 50 personer kom till torpet lördagen den 9.3.2019. då Hembygdens Vänner i Alberga firade 110 år. Vi började 
med eftermiddagskaffe. 

Jubileumsprogrammet startade med att Susanne Räihä hälsade gästerna välkomna. 
Johanna Almark-Mannila med sin kör sjöng  "Vår tro, vår sång"  Hälsningssång i HVA skriven av Joel Rundt år 1926.

Tre stipendium på 500 € ur Einar Nordströms Minnesfond delades ut för det goda samarbetet genom åren. Stipendierna gick till:  Hem och Skola vid Boställsskolan;  Folkhälsan i Alberga rf. och Arja och Markku Salmi från Leppävaara-seura – Alberga-sällskapet ry. HVAs märken i silver och brons delades ut till åtta föreningsmedlemmar.

Pelle Ahokainen berättade om hur det gick till på Thorstorp förr i tiden. De tidigaste minnenan var från 1930-talet då hans far var med och startade HVA Idrottskrets.
Efter programmet åt vi en bit mat i lilla salen. 

 Delikata festtårtor från TorpBalen den 6.12.2017 då vi firade Finland 100 år.