Ordförande Sussys sida

Hej alla,

Det är ganska länge sedan jag önskade er Gott Nytt År. Snart är det dags igen. Mycket har hänt sen sist, bla är nu badrummena i övre våningen på Thorstorp färdiga och till jul hoppas vi att vaktmästare Bengt skall få flytta in i det vi kallar vaktmästarbostaden som också annars piffas upp.

Verksamheten rullar på och vi ser framemot självständighetsbalen. Det finns plats för några till så ta kontakt med Henrik Back. Ute på gården på Thorstorp är det uppsnyggat bland buskarna och den stora lönnen som skuggade stora salen är borta. Tack till Kaj Jåfs för initiativet och insatsen i talkot. Tack till talkogänget  Jan Heino, Elvi Heino, Siv Kindstedt, Henrik Back och Bengt Forsblom. Sussy skötte trakteringen och släpade också lite kvistar. Det är inte klokt så mycket kvistar en stor lönn har. Tillsammans åstadkommer man en hel del under en dag. Tack för lånet av motorsåg, röjsåg, flisare och olika gren- och kvistsaxar. Om fem år behöver det säkert göras en insats igen.

Hoppas vi ses på höstmötet torsdagen den 9.11 kl. 19 på Thorstorp VÄLKOMNA.

Före jul skall vi också hinna pyssla. Torsdagen den 30.11 från kl. 17.30 gör vi det igen tillsammans med Karaffen från Karamalmens daghem. Möjlighet att äta risgrynsgröt till ett facilt pris. Kom med och börja adventstiden med en mysig kväll på Torpet

Ha en skön höst 
Er ordförande eldsjälen Sussy som utnämndes
til NSUs "Årets Eldsjäl" den 14.10.2017

Gott Nytt År alla HVA:are

Styrelsen har haft sitt första möte den 9.1 och då återvalde vi Leif Österberg till 
viceordförande, Henrik Back till sekreterare och Cecilia Hoffren till ekonom med Birgitta Väätäinen som ersättare. Övriga styrelsemedlemmar är Joni Hansson och Linda Stark. Suppleanter är Birgitta Väätäinen, Siv Pensar, Lisbeth Viljanen och Henrik Räihä.

Samarbetet med Folkhälsan i Alberga i form av bla. familjekaféet på måndagförmiddagar fortsätter och likaså har vi ett gott samarbete med Hem och Skola vid Boställsskolan
Vårens program finns i sin preliminära form under aktiviteter.
Hör hjärtans gärna av er med både ris och ros.

Sköna vinterdagar hoppas vi på, Sussy

P.S. Det är dags att betala medlemsavgiften som är 8€ för den som fyllt 15 år. Betalas till konto FI63 405551 5003 7880 med referensnumret 19208.  Anteckna i meddelandefältet vem eller vilka betalningen gäller.

Sussy om HVA i EBUF-nytt 3/16

Vad är det bästa med vår förening?
Det bästa med HVA är människorna som finns där. Våra medlemmar är en brokig skara gamla och unga som vill vara med i vårt gäng. Det näst bästa är Thorstorp, vårt föreningshus. Huset ger oss fina verksamhetsförutsättningar men också mycket huvudbry och mycket jobb. 

- Hur tar vi emot nya medlemmar?
Med öppna armar, är mitt spontana svar. Vi kan inte skryta med att ha någon sorts rutin för hur vi tar emot nya medlemmar och det är säkert en sak som tål att tänkas på. Medlem i föreningen blir man på ansökan. För det mesta får vi våra nya medlemmar i samband med något evenemang. 

- Vad får man som medlem?
Som medlem i HVA skall man naturligtvis delta i våra aktiviteter och betala sin medlemsavgift. Som tack för att man gör det får man information i form av HVAdigiPosten som kommer per e-post några gånger under året. Utöver det dimper EBUF-nytt ner i postlådan fyra gånger per år och där får man också veta vad de andra ungdomsföreningarna i Esbo gör och vad som annars händer inom den svenska kulturen i vår stad. En stor fördel av att vara medlem har man när det drar ihop sej till fest och de egna utrymmena inte räcker till. Då får man som medlem hyra Thorstorp till halva priset.